لینک دانلود خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع : ( قابل ویرایش اماده پرینت )
تعداد : 23 صفحه
قسمتی متن :
نگاهی اجمالی کلی مراحل فرایند تولید قند شکر چغندر قند
قبل ورود مباحث اصلی- نیاز وجود دارد شناخت کلی مراحل تولید قند شکر وجود داشته باشد . همان طور نمودار ۱-۱ مشاهده شود خلاصه مراحل بدون ذکر جزپیلات توان صورت زیر بیان کرد قابل ذکر خطوط تولید درکارخانه هایقند کم بیش تفاوتهایی دارند اما سعی متداولترینروشها خطوط تولید کارخانه ایران مبنای توضیحات باشد
۱- کاشت داشت برداشت چغندر
چغندر قندهای رسیده سالم - اماده برداشت هستند معمولا بعد حمل کارخانه سر دم انها قطع شده بهتر حد امکان عاری مواد خارجی باشد
۲- تحویل دادن چغندر قند کارخانه
چغندر معمولا کامیون کارخانه حمل شده پس توزین کامیون محموله قسمت توزین قسمت عیار سنجی رفته دستگاه مخصوص چغندر نمونه برداری شود صد قند ( عیار ) نمونه اندازه گیری شود . پرداخت قیمت چغندر اساس وزن خالص چغندر صد قند همچنین توجه صد افت وزنی مربوط خاک گل وسایر نا خالصیهای چغندر - انجام شود
۳- تخلیه چغندر نگهداری سیلو :
پس تخلیه محتویات کامیون توسط دستگاه تخلیه سیلو - چغندر باید زمان مصرف سیلو نگهداری شوند . باید نگهداری طولانی مدت چغندر قند سیلو اجتناب کرد- زیرا چغندر سیلو پدیده افت وزنی ضایعات قندی اثر تنفس فساد میکروبی مواجه است
۴- انتقال چغندر محل فرایند
غالبا انتقال چغندر سیلو محل فرایند جریان اب استفاده شود ضمن انتقال اعمالی مانند سنگ گیری علف گیری انجام شود
۵- شستشو چغندر
شستشوی چغندر استفاده اب دستگاههای شستشو شکل نیم استوانه انجام شود انها حرکت بازوهای گردان ساییدن چغندر بهم عمل شستشو صورت گیرد
۶- تهیه خلال چغندر
برای تسهیل استخراج قند چغندر لازم انرا بصورت رشته باریکی نام خلال اورد کار دستگاهی معروف اسیاب خلال صورت گیرد اندازه شکل ضخامت خلالها راندمان عصاره گیری انها تاثیر زیادی دارد خلالهای تولیدی نمونه برداری شده صد قند انها طی ازمایشی اصطلاحا دیژسیون خوانده شود اندازه گیری گردد خلالها قبل ورود مرحله بعد ترازوهای مخصوصی توزین شود لذا داشتن وزن صد قند انها توان مقدار قند وارد شده فرایند تعیین کرد
۷- استخراج قند خلال
به مرحله شربت گیری - عصاره گیری یادیفوزیون گفته شوند عمل استخراج قند خلال دستگاه دیفزیون دیفیوزر استفاده خاصیت انتشار فشار اسمزی مربوط اختلاف غلظت داخل خارج سلولهای خلال صورت گیرد خروج بهتر مواد قندی خلال حرارت بهم زدن کمک گرفته شود معمولا دیفیوزر اب گرم خلال دو جهت مخالف حرکت کرده مواد قندی تدریج خلال استخراج شود نهایت یک طرف دستگاه شربت خام طرف دیگر تفاله خارج شود تفاله حقیقت خلالی قند موجود حد امکان گرفته شده البته معمولا مقدار کمی قند باقی ماند جزو ضایعات قندی کارخانه محسوب شود
۸- خشک کردن تفاله
تفاله تر خروجی دیفیوز تحت فشار قرار گرفته مقدار زیادی اب محتوی مواد قندی جدا شده مجددا دیفیوزر بازگشت داده شود تفاله حاصل بنام تفاله تر پرس شده (تفاله) خوانده شود تواند مستقیما فروش رفته مصرف خوراک دام برسد اینکه قسمت تفاله خشک کنی منتقل شده انجا تفاله خشک تبدیل شود بعنوان خوراک دام مصرف دارد افزایش ارزش تغذیه تفاله دام اغلب ملاس زده شود
۹- تصفیه شربت خام
شربت خام خروجی دیفیوزر رنگ خاکستری متمایل سبز داشته ناخالصی زیادی دارد لذا باید انرا تصفیه کرد متداولترین روش تصفیه شربت خام شیر اهک گاز کربنیک جدا سازی ناخالصیها استفاده شود روش مراحل ذیل وجود دارد
الف- تهیه شیر اهک گاز کربنیک
این عمل کوره اهک انجام شود سنگ اهک استفاده حرارت اهک گاز کربنیک تبدیل کنند حل کردن اهک اب شیر اهک بدست اید گاز کربنیک تصفیه شربت خام بکار رود
ب- زدن شیر اهک شربت دفکاسیون
زردن شیر اهک شربت خام معمولا دو مرحله انجام شود ابتدا اهک زدن مقدماتی پرشولاژ حدود ۰.۱ اهک مصرفی شربت زده شود بعد مرحله اهک زدن اصلی شولاژ بقیه اهک لازم بصورت شیر اهک شربت خام زده شود اهک ناخالصی موجود شربت خام واکنش داده ایجاد ترکیبات کلسیم کند اغلب ترکیبات اماده رسوب کردن جدا سازی شربت هستند
ج- زدن گاز کربنیک شربت
به فرایند کربناسیون اشباع ساتراسیون کربناتاسیون گفته شود قسمت شربت اهک خورده اغلب طی دو مرحله یعنی کربناسیون یک کربناسیون دو گاز کربنیک زنند نتیجه اثر ترکیب شدن اهک موجود شربت گاز کربنیک ایجاد کربنات کلسیم شود کربنات کلسیم ضمن رسوب کردن مقدار زیادی ناخالصی شربت رسوب داده جدا سازی کند
د- صاف کردن
پس زدن گاز کربنیک شربت مرحله کربناسیون یک مقداری نا خالصی شربت کربنات کلسیم شروع رسوب کردن میکند شربت دستگاه ته نشین سازی دکانتور کلاریفایر خوانده شود انتقال یافته مواد رسوبی جدا شوند رسوبات اصطلاحا گل گفته شود شربت بدست امده بالای دکانتور مرحله بعدی ( کربناسیون ۲) رود گل ته نشین شده مقداری قند دارد دستگاه صافی تحت خلا رود مقداری مواد قندی جدا سازی شده گل باقی مانده صافی خلا گرچه هنوز مقدار اندکی قند دارد اما گل خارج کارخانه حمل کرده قند باقی مانده عنوان ضایعات قندی گل حساب اورند شربتی کربناسیون دوم رفته پس زدن گاز کربنیک مجددا وارد صافی دیگری شده نهایت شربت رقیق تصفیه شده بدست اید مراحل تصفیه بیان شده تصفیه کلاسیک گویند روشهای معمول بعضی کارخانه ممکن تفاوت داشته باشد برا مثال بعضی دیگر کارخانه عمل اهک زدن گاز زدن شربت بصورت همزمان یک جا انجام