لینک دانلود خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .docx ( قابل ویرایش اماده پرینت )
تعداد : 13 صفحه
قسمتی متن :
اثراستفاده گوانیدینواستات عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی عملکردجوجه گوشتی
Effect of Using Guanidino acetate as Substitute of Animal Protein Source on Broiler Performance
مجتبی جوان جدیت خواه 1 ،دکتر فرهاد فرودی2 علی افسر3
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه ازاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
عضو هیات علمی دانشگاه ازاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا
چکیده
تحقیق حاضر جهت بررسی اثر استفاده گوانیدینو استات عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی 180 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 غالب طرح بلوک کامل تصادفی 3 تیمار و4 تکرار انجام شد.تیمارها شامل ،1-جیره مبنای پروتئین گیاهی 2- جیره دارای 2/5درصد پودر ماهی 3- جیره دارای 0/05 درصد گوانیدینو استات پایان دوره اغازین (0 10 روزگی )، رشد (11 24 روزگی ) پایانی (25 42 روزگی )افزایش وزن ،خوراک مصرفی وضریب تبدیل غذایی تعیین پایان دوره پرورش (روز 42) هر پن تعداد 3 قطعه جوجه گوشتی ذبح وبازده لاشه ،وزن گوشت سینه ،ران،چربی بطنی ،کل دستگاه گوارش ،کبد سنگدان اندازه گیری .
کلمات کلیدی: گوانیدینو استات ، پروتئین حیوانی، پروتئین گیاهی، جوجه گوشتی
مقدمه
در طی سال اخیر دلایل مختلفی جمله انتقال بیماری سالمونلا طریق پودر گوشت همینطور کاهش دسترسی پودر ماهی خالص همینطور بالا رفتن قیمت فراورده ... باعث متخصصین تغذیه طیور پرورش دهندگان طیور گوشتی مجبور استفاده جیره کاملا گیاهی شدند دنبال کاهش راندمان تولید گوشت مواجه شدند . اینکه متخصصین دریافتند کاهش راندمان دلیل کمبود کراتین ایجاد شده ، چرا کراتین گیاهان هیچ وجه یافت نمی شود فقط پروتئین حیوانی مانند پودر گوشت پودر ماهی یافت شود ، ضمنا کراتین یک ترکیب طبیعی موجود بدن حیوانات نقش مهمی متابولیسم انرژی بدن ایفا کند نتیجه کاهش محتوای کراتین بدن موجب کاهش راندمان انرژی بدن خواهد کاهش رشد افزایش ضریب تبدیل همراه خواهد بود. لذا جبران کاهش عملکرد بایست راه حل مناسبی اتخاذ شود .
گوانیدینواستیک اسید طور طبیعی پیش ساز کراتین بدن مهره دارن ، اگر گوانیدینواستیک اسید سنتتیک صورت مکمل همراه جیره کاملا گیاهی تغذیه طیور گوشتی قرار گیرد توانایی دارد بتواند کمبود کراتین دنبال عدم استفاده پروتئین حیوانی ایجاد شده مرتفع سازد ، چرا بدن طیور تمام انزیم نیاز تبدیل گوانیدینواستیک اسید کراتین دارا .
اهداف تحقیق
1. هدف علمی تحقیق بررسی اثر گوانیدینواستیک اسید جیره گیاهی .
2.هدف کاربردی تحقیق بررسی امکان جایگزین نمودن پیش ساز کراتین یعنی گوانیدینواستیک اسید جای منابع حیوانی جیره جوجه گوشتی باشد .
شکل1- چگونگی تولید GAA وکراتین بدن
Fig 1 :GAA production
/
مواد روشها
این طرح در استان گیلان ، شهرستان صومعه سرا ودر مزرعه پرورش مرغ گوشتی نرگستان سال 1388 طی ماه مرداد وشهریور انجام گرفت نظر اب هوایی منطقه معتدل مرطوب واقع شده. جهت اجرای ازمایش، تعداد 180 قطعه جوجه نر یک روزه نژاد راس سویه 308 تولید شرکت سپید ماکیان خریداری طرح تحقیقاتی انها عنوان جوجه ازمایشی یک روزگی ازمایش استفاده شد. ازمایش 12 جایگاه ازمایشی ارتفاع 1 متر ابعاد 2 متر
طول، 1 متر عرض استفاده شد. 15 قطعه جوجه هر واحد ازمایشی اختصاص داده شد.
جیرههای ازمایشی سه دوره پرورش(اغازین رشد پایانی) مطابق احتیاجات توصیه شده راهنمای پرورش نژاد راس 308، تنظیم گردیدندکه البته ذرت سویا وپودر ماهی قبلا انالیزپروتئین واسیدهای امینه قابل هضم NIR ازمایشگاه دگوسا فرستاده شده بودند دقت تحقیق افزایش یابد . ترکیب جیره اغازین رشد پایانی جداول1 2 و3 امده است. طول دوره پرورش جیره طور ازاد اختیار جوجه قرار گرفتند.در تحقیق منبع گوانیدینو استات نام تجاری CreAmino استفاده .
طرح اماری قالب بلوک کامل تصادفی طی 3 تیمار چهار تکرار مدل اماری
Xij = µ + δi + τj + εij
=اثر تکرار δi
=میانگین جمعیت µ
=هر یک مشاهدات Xij
=خطا εij
=اثر تیمار τj
ابتدا داده هاتوسط نرم افزار دسته بندی شده،سپس توسط نرم افزار اماری MSTATC تجزیه واریانس انجام خواهد میانگین ازمون چند دامنه دانکن مقایسه قرار خواهد گرفت.
جدول 1- درصد مواد اولیه جیره استفاده دوره اغازین (10-0 روزگی)
Table 1 :Diet for 0-10 days
ماده خوراکی(درصد) کاملا گیاهی حاوی پودر ماهی حاوی Creamino
ذرت 50/38 51/75 50/28
سویا 42/97 40/13 42/98
روغن 2/28 1/72 2/32
DCP 1/95 1/58 1/95
پودر صدف 1/27 1/23 1/26
مکمل ویتامینی+ معدنی 0/5 0/5 0/5
نمک 0/33 0/27 0/33
دی ال متیونین 0/26 0/26 0/26
ال - لایزین 0/044 0/038 0/044
Cre amino 0 0 0/05
پودرماهی 0 2/5 0
ترکیب مواد مغذی تامین تامین تامین شد
انرزی قابل متابولیسم(Kcal/kg) 2870 2870 2870
پروتئین% 23/77 23/89 23/77
متیونین% 0/61 0/62 0/61
متیونین+سیستئین% 0/98 0/99 0/98
لیزین% 1/37 1/37 1/37
ترئونین% 0/92 0/92 0/92
تریپتوفان% 0/3 0/29 0/3
ارژنین% 1/63 1/61 1/63
کلسیم% 1/01 1/01 1/01
فسفر قابل جذب% 0/48 0/48 0/48
سدیم% 0/15 0/15 0/15